Våra resor för fågel, fjäril, trollslända och tiger mm.

Följ med Jonas på Pacific Crest Trail!

Den sjunde april ger sig vandringledaren och debattören Jonas Hållén i kast med Pacific Crest Trail (PCT) med början i Southern Terminus i Campo.

Du är välkommen att följa med.

Från och med 13 april och till slutet av maj kan du vandra med Jonas sju dagar på PCT, en av världens vackraste vandringsleder. Detsamma gäller från slutet av juni till början av augusti.

Följ med honom över branta berg, genom skogar och över floder. Ni sover i tält, äter enkel mat, svettas och fryser tillsammans.

Det här är ingen vandring för nybörjare. Du måste kunna vandra 30 km om dagen med packning genom tuff terräng. Men om du vi testa hur det är på en av världens mest kända långdistansleder är det här ett bra tillfälle.

Du betalar själv din biljett, boende, mat och transporter. Planeringen hjälper vi dig med (till exempel visum, tillstånd, biljetter och tranport till PCT). Vandringen kostar 2 000 kronor per vecka och person. Max två personer per vecka.

Pacific Crest Trail går genom västra USA, från den mexikanska gränsen i söder upp till den kanadensiska i norr. Den totala sträckan är cirka 430 mil och tar fem-sex månader att vandra hela leden.

Anmälan och frågor: grasrotsvandringar@karlmark.se